Börja med att ha koll på vad du har för inkomster och utgifter

Att ha koll på vad som kommer in och ut varje månad är faktiskt inte så jobbigt och tar inte alls många minuter varje månad. Börjar du att granska vad du köper varje månad kommer du att märka hur mycket skräp du egentligen köper. Jag själv sparar nästan 2000 kronor varje månad på att planera vad jag ska köpa och väljer att endast storhandla.

Det finns en jätte bra app som jag använder mig utav som heter Excel. Den är gratis och går att ladda ner på play butik om du använder en android telefon.

IMG_20170505_085558
Här får ni ta del av vad det är för utgifter jag har.

Just nu bor jag hemma så jag har egentligen inte så stora utgifter men håller jag inte koll på vad jag spenderar så försvinner mina pengar snabbt.

Detta kommer inte att vara en blogg där jag kommer att snåla för att nå mitt mål utan jag kommer att njuta av resan och spara pengar som annars hade gått till onödig lyxkonsumtion.

Som du kan se så kan jag lägga undan ungefär 8000kr/mån. Om jag hade velat så hade jag kunnat spara in mycket mer men väljer till exempel att ha en bil och unnar mig själv till exempel massage som jag har skrivit om i ett tidigare inlägg.

Jag vet att det kommer att se lite annorlunda ut när jag flyttar hemifrån. Hyran kommer till exempel att var mycket högre, jag tror att matkostnaderna kommer att öka ganska mycket. Men förhoppningsvis kommer vi att vara två då och med det ha en större inkomst.

Det är tänkt att jag ska börja investera först 2019 så till dess hoppas jag att jag har byggt upp en bra buffert och även ett bra startkapital. Under tiden kommer jag faktiskt att satsa på att sänka mina utgifter och öka min sparkvot. Hur det går får vi se.


Hur bra koll har du på dina utgifter?

2 reaktioner till “Börja med att ha koll på vad du har för inkomster och utgifter”

    1. Tjena james! Kul att du hitta hit och kommenterar. Jag och min flickvän har pratat om att förlova oss och förhoppningsvis blir det ett bröllop vi måste spara ihop till nästa år.

      När jag börjar investera så är det långsiktighet som gäller och 2019 blir ett perfekt år att börja då. Förhoppningsvis finns det även lite pengar kvar att investera.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: