Ett kortsiktigt sparande

Bilden är tagen när jag och tjejen var i Egypten 2015

Ett kortsiktigt sparande är bra att ha och kan vara för en ny mobil, för en resa eller en ny bil. Har du bestämt dig för att till exempel köpa en ny bil om två år är det bra om du vet på ett ungefär hur mycket den kommer att kosta och hur mycket du har råd att lägga undan varje månad. Vad som är väldigt bra med detta är också att i vissa fall kan du till och med förhandla om priset och få det mycket billigare för att du har möjligheten att betala hela summan direkt istället för att behöva delbetala.

Den största skillnaden mellan en buffert som jag skrev om i fredags och ett kortsiktigt sparande är att här har du bestämt vad det är du ska göra med pengarna men har dom inte just nu. Buffert pengarna används ENDAST när det är en nödsituation.

När det kommer för min egna del så älskar jag att resa. Att ha ett månads sparande för att kunna resa minst 1 gång om året är är något jag kommer att sträva efter när jag har nått mitt mål och byggt upp ett stort sparande och börjat investera.


Skönt att vara ledig i två dagar efter att man har jobbat hela helgen. Fick sova ut ordentligt och körde ett bra bröstpass.  Idag är det meningen att jag ska köra lite cardio också men jag känner att jag tar det passet lite senare, är trots allt ledig.  Nu är jag på väg hem för att laga något gott att äta, sen så blir det lite massage.  Ha en bra dag gott folk!


Har du ett kortsiktigt sparande?

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: