Sparkvot

Det är slutet av månaden och lönen har trillat in. Denna månad blir min sparkvot 20%, hade kunnat spara betydligt mer men har två bröder som tar studenten om några dagar.

En sparkvot anger hur mycket man kan lägga undan varje månad från lönen man får in. Jag kommer att dela med mig av hur mycket jag sparar varje månad, till en början kommer sparkvoten att variera lite men när jag väl börjar investera kommer jag att försöka ha ett minimum som jag sedan successivt höjer varje månad eller år har inte bestämt mig.

Man brukar säga att regeln är att man iallafall lägger undan 10% av lönen, lyckas man endast lägga ut 5% tycker jag fortfarande att det är bra. Så länge man gör sitt bästa för att spara något är man på god väg.


Ny vecka innebär ny träningsvecka. En mening ni kommer att få läsa många många gånger haha. Hela denna veckan jobbar jag kväll så det innebär att jag får träna innan jobbet. Det blev ett bröst pass där jag fokuserade mycket på övre bröst.

Tycker att det är så svårt att forma brösten, speciellt när jag har tränat så hårt i två år snart. Tar det lång tid att forma dom eller är det jag som behöver ta i mer eller kanske till och med köra bröst två gånger i veckan?

Precis som med sparandet så måste man nog ha tålamod och tänka långsiktigt. Nu har jag iallafall tränar klart och åker hem för att käka något innan jobbet börjar.


Vad har du för sparkvot?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: