Skörden man får av att vara långsiktig

När jag var 17 drömde jag om att skaffa körkort och en bil. Jag hade sparat en summa pengar för att kunna ta kortet när jag blev 18. I December året jag fyllde 18 fick jag mitt körkort. Vi hade tyvärr inte råd med att skaffa en bil och jag hade fått höra av farsan i flera år att om jag är tvungen att ta ett lån så har jag egentligen inte råd med det. Så ett lån blev det inte.

Jag började att jobba direkt efter gymnasiet som simlärare, men jobbade endast helger. Företaget hade inte möjlighet att fastanställa personal för att behovet inte var så stort. Detta gjorde att det inte kom in så jätte mycket pengar in varje månad, men jag hade bestämt mig för att jag ville ha en bil och skulle spara till en. Efter två år hade jag sparat ihop så att jag kunde köpa en bil men pengarna jag hade sparat ihop skulle försvinna rätt så snabbt om jag skaffade en bil så jag väntade.

Efter tre år fick jag en fastanställning på en badanläggning i Angered. Jag minns hur stolt jag var och efter en månad åkte jag ner till Malmö och köpte mig en Toyota. Känslan att få kämpa i tre år för att få något man verkligen drömmer om är obeskrivlig.

I början tvivlade jag mycket på mig själv och undrade verkligen om det var värt allt slit, jag visste ju inte heller hur lång tid det skulle ta.

Jag byggde upp en bra grund när det kommer till mitt tålamod och mitt självförtroende. Idag när jag tänker tillbaka är jag glad över att jag valde att ha en sådan disciplin, för nu vet jag att när man väl når sitt mål så är allt slit värt det.

Första bilden jag tog med min pärla

The harder you work for something, the greater you`ll feel when you finally achieve it 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s