How did i do it (part 3)

Har du inte läst första och andra delen kan du göra det här. part 1 och part 2 


Jag hade lyckats få lite former samtidigt som jag lagt på mig fett. Jag fortsatte att gå upp några kilon till och vägde som max 105 kg i slutet av mars 2016. Jag drack 3 gainers om dagen och åt väldigt mycket mat för att lyckas komma upp till den vikten, struntade fullständigt hur jag skulle gå upp i vikt. Jag skulle bara upp.

När sommaren började närma sig var det dags för min första diet. I och med att jag aldrig hade gjort det tidigare så gjorde jag lite små missar som resulterade i att det inte blev exakt som jag ville. Jag slutade att lyfta tungt och körde nästan bara cardio. Fast jag till exempel kunde lyfta 20 kg valde jag att lyfta 10 kg för att jag trodde att det gav bäst resultat. Jag lyckades gå ner från 105 kg till 83 kg och få en fett % på 13, men förlorade lite mer muskler än vad jag hade kunnat göra.

Anledningen till att jag inte lyckades gå ner mer i fett% var kosten, det förstod jag först senare. Jag var inte jätte noga med kosten och när jag väl hade en cheatday åt jag nästan upp allt jag hade förbränt under veckan. Men jag måste säga att jag ändå var nöjd med resultatet.

IMG_1202
Hittade tyvärr inte lappen men kommer ihåg att jag vägde 83 kg och hade en fett% på 13

Efter sommaren var det dags att bygga muskler igen. Jag måste tillägga att det går att bygga muskler utan att lägga på sig en massa fett men det är mycket jobbigare har jag fått höra.

Jag kände att det var dags att ta träningen till nästa nivå och ökade mina träningsdagar från tre till fem och valde att köra en muskelgrupp i taget. Nu var fokus på att bygga upp mig igen. Till en början var det jobbigt att träna mån-fre men kroppen vänjer sig efter ett tag och det var bara att köra på.

Nu hade jag fått betydligt mer kunskap och började dessutom att följa kända fitness personer. Jag kollade hur dom tränade och formade mitt egna träningsschema. Kosten brydde jag mig fortfarande inte så mycket om. Under 5 månader gick jag upp från 83 kg till 98,3 kg. Jag försökte verkligen att komma upp till 100 kg, men det gick inte.

IMG_1231wp-image-787100458

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: