How did i do it (part 4)

Detta är fjärde och sista delen. Har du inte läst tidigare inlägg kan du göra det här. part 1, part 2 och part 3


Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så lyckades jag inte komma upp till 100 kg så det fick räcka. Inför den här dieten var jag förberedd. Jag hade läst otroligt mycket om att deffa och denna gången skulle jag inte göra samma misstag igen.

Förra sommaren valde jag att gå på diet i 3 månader men denna gången valde jag att göra det på 6 månader. Varför jag valde att gå på en diet så länge var för att jag kände en liten press på att klara mitt egna mål till sommaren. Kosten var det viktigaste och jag ställde mig in på att jag inte skulle äta någon skräp mat eller socker tills jag hade nått mitt mål. Såhär ser mitt kostschema ut.

När det kommer till träningen så valde jag att köra på som vanligt och inte ta mindre i vikter bara för att. Det jag gjorde var att lägga till en cardio del efter varje gympass. Såhär ser mitt träningsschema ut.

Jag använde mig utav en app som räknade ut hur mycket jag skulle gå ner varje vecka och det var ungefär 0,8 kg.

Den 3 mars gjorde jag en ny tanita mätning för att se att det gick som det skulle. Jag hade lyckats komma ner till 90,9 kg och hade en fett% på 18,1 så det var bara att fortsätta.

wp-image-278423933wp-image-2002315335


För varje vecka som gick, gick jag ner och jag märkte att det fungerade så jag behövde inte göra några förändringar. Jag fuskade inte med maten eller träningen, jag slarvade inte med att vila ut ordentligt för att kunna återhämta mig. Allt gick perfekt.

Två månader senare gjorde jag en ny mätning och jag blev riktigt chockad över resultatet. Jag hade lyckats komma ner till 82,2 kg och hade en fett% på 9,7.

wp-image-770309519wp-image-1192910140


Det var nästan för bra för att vara sant. Mitt mål var att komma under 10% på 6 månader och jag klarade det på lite mer än 4 månader. Jag fortsatte med min diet för att jag ville ha lite marginaler när väl sommaren var här.

Dom två sista månaderna var dom jobbigaste. Träningen var det inga problem med, jag tappade inte alls mycket i styrka. I vissa övningar kände jag mig till och med starkare. Det var maten som var det jobbigaste och jag har skrivit mer om det här. Efter ytterligare två månader vägde jag mig och resultatet blev 77,2 kg med en fett% på 5,2.

Jag måste säga att detta har varit en otrolig resa och jag ångrar inte en sekund över att jag tog beslutet att förändra mitt liv. Det roligaste har varit att få inspirera och chocka folk runt omkring mig.

När folk ser min förändring så tror dom att jag har gått upp hur mycket som helst under dessa två år. Men faktum är att jag endast har gått upp 1,7 kg i muskelmassa. Jag startade med att ha 36,3 kg och nu har jag 38 kg muskler. Det är svårt att säga hur korrekt den här maskinen är men mitt mål har alltid varit att komma under 10%, så jag är mer än nöjd med min prestation.

wp-image-921776539IMG_2363


Det senaste har jag fått frågan om vad jag ska göra nu och vad jag har för framtida mål när det kommer till min träning. Jag har fått frågan från personer som undrar om jag tävlar, så nästa steg blir väl att kolla om man hittar något team och kanske börjar tävla, vi får se!

Nu ska jag fortsätta njuta av min semester, jag hoppas att ni har uppskattat min sammanfattning och har du några frågor eller funderingar så är det bara att kontakta mig.


Följ mig gärna på sociala medier.

 

 

2 reaktioner till “How did i do it (part 4)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: