Varför jag sparar

Detta är något jag faktiskt tänker och reflekterar kring rätt så ofta, varför jag egentligen sparar och det som kommer upp är tryggheten. Detta är ett svar väldigt många som sparar ger men vad innebär det egentligen.

För min del kommer det att innebära att jag till exempel känner att jag har råd med att stanna hemma om jag känner mig lite krasslig. Jag har råd att ta ledigt en hel dag för att umgås med en vän eller släkting som plötsligt blivit sjuk utan att det påverkar ekonomin.

Det kan till och med innebära att man i framtiden börjar jobba med något man verkligen vill göra. Jag tror inte att det är många som hade varit kvar på sin arbetsplats idag om det är så att man hade blivit ekonomiskt fri och är du en person som faktiskt hade varit kvar så är det bara att gratulera.

Mitt mål är inte att bli snuskigt rik och kunna spendera hur mycket som helst (händer det klagar jag inte haha) utan att kunna lyxa till vardagen, men även kunna vara med och hjälpa mina framtida barn om det skulle behövas.

Att spara och ha en någorlunda bra ekonomi tror jag stärker ett förhållande. Genom åren har jag märkt att pengar är ett ämne som nästan alltid kommer upp när man bråkar och ändå gillar folk inte att prata om det, det måste förändras.

För någon månad sedan skrev jag tre inlägg som kan hjälpa dig på vägen till att börja med ditt egna sparande. Här, här och här kan du läsa om tre olika sparformer.


Den som säger att pengar inte är viktigt har inte varit utan någon en längre tid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Pengar är som att andas. Du måste andas för att leva men vem i hela världen vill bara leva för att andas 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: