Den som är satt i skuld är icke fri

Det är ett citat som Göran Persson skrev när han var statsminister i Sverige och visst ligger det något i det han skrev.


2015 var året jag först fick höra om aktier. Jag hade aldrig tidigare fått höra om det och tyckte det lät riktigt intressant. Misstaget jag och många nybörjare gör är att bara stoppa in en massa pengar utan att ha lite koll först. Börsen är som en Djungel, har du kunskap om den så har du lätt för att hitta. Har du inte kunskap om den kan du dö om du har otur och i detta fallet förlora alla dina pengar.

Som jag har skrivit om tidigare så har jag varit väldigt duktig på att spara de pengar jag har fått in. När jag fick höra om aktier hade jag en rätt så bra summa pengar som jag direkt bara valde att lägga in på börsen. Jag blev lite girig, man hade läst en massa om folk som hade blivit ekonomiskt fria under en kort period och självklart så ville jag att det skulle hända mig.

Dum som jag var så la jag in alla pengar. Till en början gick det jätte bra, jag hade investerat i en massa förhoppningsbolag som inte gick i vinst utan bara levde på en massa förhoppningar. Jag blev så girig att jag till och med gjorde något som jag tidigare aldrig hade gjort, jag tog ett lån och placerade allt på börsen.

Efter en tid så gick det väldigt fort ner och jag fick se ett kapital som jag hade sparat i stort sett hela mitt liv plus det jag hade lånat halveras.

Det var så klart inte kul att se och jag valde att inte lägga in en krona mer efter detta.


Jag är en person som är väldigt revansch sugen och kunde inte acceptera att jag hade varit så dum. Så jag började googla och försöka hitta svaret till varför det gick så snett. Jag hittade unga aktiesparare och jag blev medlem där. Jag började att gå på en massa utbildningar och föreläsningar. köpte en massa böcker för att få en bredare kunskap och förstod ganska snabbt varför det hade gått så illa.

Så det ända jag gör just nu är att förbereda mig inför 2019 där jag kommer att ha flera bolag som är utspridda i flera olika branscher där jag kommer att börja månadsspara. Varför jag väljer att börja 2019 är för att jag och min Fästmö kommer att gifta oss nästa år och när jag väl börjar investera ska pengarna vara där i minst 5-10 år.


Idag betalade jag av det sista på mitt lån och jag måste säga att jag har lärt mig så otroligt mycket av att ha gjort det här misstaget. Jag tror aldrig att mitt intresse för aktier hade blivit så här stort om det inte hade skett.

Detta är en blogg där jag inte bara kommer att dela med mig utav vad som går eller har gått bra utan jag vill även dela med mig utav misstag jag gör och kommer att stöta på.

Känslan att ha betalat av lånet är helt underbart och nu kan man verkligen fokusera på sparandet och framtiden.

Its good to learn from mistakes. Its better to learn from other peoples mistakes.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s