Det långsiktiga sparandet som inte är så långt borta 

I ett tidigare inlägg har jag skrivit lite kort om tre olika sparformer. Jag har gått igenom två av tre, buffert och det kortsiktiga. Idag ska jag skriva om det långsiktiga sparandet.

Vad är egentligen långsiktighet? Långsiktighet är ett tankesätt och inte en tidsperiod men för min del så innebär det iallafall 5-10 år. Detta ska vara pengar som jag kan sätta undan och inte behöver under en längre period. Sparandet kan till exempel vara för en framtida pension, ett dröm hus eller ett startkapital till ditt barn när han eller hon ska flytta hemifrån. Därför tycker jag att det är extra viktigt att man verkligen har en stabil buffert så att detta sparandet inte påverkas om något oförväntat skulle inträffa. Vi är alltid förberedda!

Skulle det vara så att du även kan placera dina pengar i aktier eller fonder i en längre period kan du även få ta del av ränta på ränta effekten som är världens åttonde underverk. Mer om det i ett senare inlägg.

Så vad menade jag med inläggets rubrik? Jo 10 år kan verka vara en väldigt lång tid och det kan göra att man känner att målet känns så långt borta. I mitt inlägg där mina bröder tog studenten skrev jag att jag knappt kan förstå att det var 6 år sedan jag själv tog studenten och att tiden springer iväg.

Hur kommer det sig att när det kommer till mina bröder så går det väldigt snabbt och tiden springer iväg men när det handlar om mitt eget sparande så är det så extremt långt borta?

Njut av resan och när du minst anar det så är du redan där.

Någon person sa (tror att det var Warren)

Folk överskattar oftast vad man klara av på 1 år men underskattar vad man klarar av på 10


Har du ett långsiktigt sparande?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: